To jest najlepszy przepis na gofry jaki miałam. 
Nie sądziłam, że można je upiec z ciasta z dodatkiem drożdży, a jednak. Kruche, chrupiące a jednocześnie delikatne. Upieczone z każdej strony, bez żadnych niespodzianek w postaci surowego ciasta w środku.
 Od tej chwili należy do moich ulubionych przepisów i na pewno z niego skorzystam jeszcze nie raz.
Z jednej porcji upiekło mi się 9 gofrów.
                  Składniki:
- 3 jajka
 - 2 szklanki mąki
 - 1/3 kostki roztopionej margaryny (ok. 85g )
 - 1 szklanka ciepłego mleka
 - 4 łyżki cukru
 - 1 cukier wanilinowy
 - 1 1/2 dag drożdży
 - szczypta soli
 
W ciepłym mleku rozpuścić drożdże, dodać do mąki i dokładnie wymieszać.
Odstawić ciasto na 1 godzinę w ciepłe miejsce, niech sobie podrośnie.
Piec gofry przez ok. 5-7 minut.
Ciasto jest dosyć gęste i trochę ciężko się je nakłada, ale rekompensuje to sobie smakiem :)





