Kupić płat ciasta, podzielić, dodać nadzienie, zawinąć, upiec-zjeść. 
 Ciastka francuskie dla leniwych, zapracowanych, zabieganych, spodziewających się za godzinę gości  :) 
- 1 płat ciasta francuskiego
 - ok. 120 g twarożku śmietankowego
 - 1 czubata łyżeczka budyniu śmietankowego bez cukru
 - 2 łyżki słodkiej śmietanki 30%
 - 2 łyżki cukru
 - 3 dojrzałe morele
 
Twarożek wymieszać ze śmietanką, budyniem, cukrem.
Płat ciasta francuskiego podzielić na 6 kwadratów. Na każdy kwadrat nakładać czubata łyżeczkę twarożku i połówkę moreli. Boki ciasta posmarować delikatnie białkiem jajka i zawinąć wszystkie cztery rogi na górze. Piec w temp. 200°C około 20-25 minut.
Upieczone posypać cukrem pudrem.




W sam raz na śniadanie do kawy... Balkon, słoneczko i taka kopertka :)
OdpowiedzUsuń