Ciasto które dość często robię wykorzystując renety. Starte jabłka połączone z galaretką,  bita śmietana i na wierzch prażone wiórki kokosowe. 
               Składniki:
Biszkopt:
- 4 jajka
 
- 8 łyżek cukru
 
- 6 łyżek mąki pszennej
 
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
 
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
 
Oddzielić białko od żółtek, ubić białka na sztywną pianę, dodając pod koniec miksowania partiami cukier.Do ubitej piany dodać żółtko, zmiksować. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sitko. Wsypywać partiami i mieszać ciasto łyżką do połączenia składników.
Blaszkę o 
wym. 24x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, do formy wyłożyć ciasto, wyrównać. Piec około 25-30 minut w temp.175-180°C. Wyjąć z piekarnika, zostawić do całkowitego wystygnięcia.
Ściąć wierzch ciasta, lekko nasączyć biszkopt przegotowaną wodą z cukrem i cytryną.
Masa jabłkowa:
- 1 kg jabłek
 
- 2 galaretki cytrynowe
 
- 1/2 szklanki wody
 
Jabłka obrać, pozbyć się gniazd nasiennych, starkować na tarce o grubych oczkach. Starkowane owoce przesmażyć na patelni, dodając pół szklanki wody. Pod koniec smażenia wsypać 2 galaretki i dokładnie wymieszać, prażyć jeszcze przez chwilę, następnie odstawić do wystudzenia. Wystudzone jabłka rozłożyć równomiernie na przygotowany biszkopt. 
 Masa śmietankowa:
- 500 g słodkiej śmietanki 30% 
 
- 250 g serka mascarpone
 
- 2 śmietan-fixy 
 
- 5-6 łyżek cukru pudru
 
Do wysokiego naczynia przełożyć mascarpone, wlać śmietankę 30%, krótko zmiksować, wsypać cukier puder i śmietan fix i całość miksować, aż masa śmietankowa będzie gęsta. Przełożyć masę na jabłka, wyrównać, ciasto wstawić do lodówki.
Posypka kokosowa:
- 120 g wiórków kokosowych
 
- 1 łyżka masła
 
- niecałe 1/3 szklanki cukru
 
  Na patelni rozpuścić masło, dodać cukier, rozpuścić. Wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Prażyć co chwile mieszając, żeby nie przypalić wiórków. Gdy będą miały jasnozłoty kolor, zdjąć patelnię z palnika i zostawić wiórki do wystudzenia, przemieszać je  co jakiś czas. Zimną kokosową posypkę  rozłożyć na schłodzonym cieście.
Ciasto przechowywać w lodówce. Wyjmować kilkanaście minut przed podaniem.