Wilgotne, o pięknym pomarańczowym kolorze ciasto z dodatkiem dyni. Lekko korzenny smak ciasta połączony ze słodko-słonawą polewą z serka kremowego z dodatkiem prażonych orzechów. 
Ciasto:
- 1i 1/3 szklanki mąki pszennej
 - 225 g puree z dyni
 - 2 jajka
 - 2/3 szklanki cukru
 - 0,5 szklanki oleju
 - 1 łyżeczka powideł śliwkowych
 - 1 łyżeczka przyprawy korzennej
 - 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
 - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
 
- 125 g serka kremowego Philadelfia (lub np. Twój smak, Delikate, Almette)
 - 2 łyżki masła
 - 4-5 łyżek cukru pudru
 
- ok. 70 g orzechów włoskich (posiekać)
 
Posiekane orzechy podprażyć na patelni, po czym odstawić, żeby wystygły.
Serek kremowy wrzucić do garnka razem z masłem i cukrem pudrem, rozpuścić wszystko mieszając, aż masa będzie jednolita. Odstawić z ognia, żeby masa trochę wystygła, po czym rozprowadzić masę na cieście. Wierzch obsypać prażonymi orzechami.





