Murzynek w wersji z owocami. 
Ponieważ truskawki są jak najbardziej na czasie-wykorzystałam właśnie te owoce. Murzynek jest sam w sobie pyszny, wilgotny i przygotowuje się go w kilka chwil, a dzięki truskawkom smakuje jeszcze lepiej :)
Ciasto upiekłam w małej kwadratowej formie 20x20 cm, ponieważ ostatnio w domu rodzinka przystopowała z ciastami. Na większa formę trzeba zwiększyć składniki o połowę (wówczas wystarczą 3 jajka). Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę  pokojową.
Składniki:
- 0,5 szklanki cukru
 - 2 jajka
 - 0,5 szklanki oleju
 - 0,5 szklanki mleka
 - 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
 - 1 łyżka kakao
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - 1 łyżka dżemu (dałam powidła śliwkowe)
 - truskawki
 
Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Truskawki umyć, przekroić na połówki i kłaść na ciasto przekrojoną stroną do góry.
Piec około 30 minut (do suchego patyczka) w temp. 175-180°C.


