Delikatny sernik z każdymi owocami będzie smakował wyśmienicie.Tym razem z jagodami, na kruchym spodzie. Wierzch również został potraktowany kruchym ciastem i obsypany cukrem pudrem.
               Składniki: Ciasto:
- 200 g mąki pszennej
 - 4 łyżki cukru
 - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
 - 1 jajko
 - 120 g zimnego masła
 
Dno tortownicy o wym.23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto (większą część) wyłożyć na dnie formy i ok 1 cm na jej bokach. Wstawić ponownie do lodówki. Piekarnik nagrzać do temp. 150°C.
Masa serowa:
- 500 g twarogu w wiaderku
 - 250 g serka mascarpone
 - 1 jajko
 - 2/3 szkl. cukru
 - 1 łyżka cukru waniliowego
 - 1 budyń śmietankowy bez cukru
 
- ok. 250-300 g umytych świeżych jagód (mogą być mrożone)
 
Wyłączyć piekarnik i zostawić jeszcze na 15 minut przy uchylonych drzwiczkach. Wyjąć, ostudzić, wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.



Pyszny serniczek :)
OdpowiedzUsuńOj, pyszny :)
UsuńOj, ale bym teraz taki zjadła:)
OdpowiedzUsuńNastępnym razem zostawię kawałek dla Ciebie :)
UsuńO mniam! Wygląda pysznie :3
OdpowiedzUsuńWygląda fenomenalnie :) Podbieram kawałek :D
OdpowiedzUsuńJak braknie,to doniosę :)
Usuń