wtorek, 21 października 2014

Wafle kakaowe przekładane

  Wafle domowej roboty? Czemu nie.Wykonanie jest dziecinnie proste.
 W niecałe pół godziny będą przygotowane.

                Składniki:
  • 1 opakowanie wafli
  • 1 kostka margaryny Kasi
  • 1 niepełna szklanka cukru
  • 250 g mleka pełnego w proszku
  • 1/2 szklanki wody
  • 3 łyżeczki kakao
  • 1-2 garście wiórków kokosowych
  • dwa pokruszone wafle ( do masy )
Zagotować wodę z cukrem, włożyć margarynę, żeby się rozpuściła. Odstawić z ognia, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Lekko ostudzoną masą przełożyć wafle, następnie lekko je obciążyć np. deseczką i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
Po wystudzeniu kroić na kawałki dowolnej wielkości.

5 komentarzy:

  1. Robiłam ostatnio takie wafelki z galaretką rubinową.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Kiedyś często robiłam podobne wafelki. Bardzo smaczne. Dobrze mieć schowane, kiedy przyjdzie na nie ochota :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A czy moge zamiast margaryny dodać masło...:)

    OdpowiedzUsuń

Podziel się opinią ze mną i innymi. Podpisz się,proszę imieniem lub choćby pseudonimem. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz i pozdrawiam :)