środa, 16 marca 2016

Ciastka francuskie z brzoskwiniami i serkiem waniliowym

 Szybka, krucha i smaczna przekąska z ciasta francuskiego z owocami i dodatkiem serka waniliowego. Gdy goście zadzwonią, że za pół godziny wpadną na kawę... :)

              Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 150 g serka waniliowego
  • 1 łyżeczka budyniu śmietankowego w proszku
  • 1puszka brzoskwiń 
  • cukier do posypania
  • 1 białko do posmarowania ciasta
Brzoskwinie odsączyć i podzielić na niezbyt cienkie cząstki, serek waniliowy wymieszać z łyżeczką budyniu.
Ciasto francuskie rozwinąć, podzielić na kwadraty ok. 9x9cm. Na każdym kwadracie położyć łyżeczkę serka na środek i na to kłaść po dwie cząstki brzoskwiń. Boki ciastek posmarować białkiem i posypać cukrem.
Piec w temp. 200°C przez 12-14 minut.
Zimne ciastka można posypać cukrem pudrem.

5 komentarzy:

  1. Mogę się wprosić na kawę:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszam,daj znać kiedy masz czas,a ja już piekę następne :)

      Usuń
  2. z chęcią bym się skusiła.. :) wyglądają apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniały deser, idealny do kawy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zapraszam, już wstawiam wodę na kawę ;)

    OdpowiedzUsuń

Podziel się opinią ze mną i innymi. Podpisz się,proszę imieniem lub choćby pseudonimem. Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz i pozdrawiam :)