Może nie zawsze wychodzą idealne ( czytaj okrągłe ) :), ale za to są puszyste i wilgotne.
Takie pączuchy to ja mogę jeść przy byle okazji.
Proste w "obsłudze" z cyklu wrzucić, zamieszać, usmażyć, zjeść.
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 2 serki homogenizowane waniliowe (2 x 150 g )
- 3 jajka
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Nakładać ciasto łyżeczką moczoną od czasu do czasu w oleju i wrzucać pomagając sobie drugą łyżeczką na rozgrzany (ok. 175-180°C ) tłuszcz.
Smażyć na złoty kolor.
Usmażone kłaść na bibułę w celu odsączenia z tłuszczu.
Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.
Zjeść w miłym towarzystwie :)
pysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńZrobię takie , podoba mi się szybkość robienia.
OdpowiedzUsuń